Pågår: Största Veteran-EM hittills

SEP
10

Veteran-EM i Venedig är i full gång och med sina 4926 registrerade europeiska deltagare, från 43 länder, är mästerskapet det största VEM hittills. Från Sverige deltar 119 veteranfriidrottare, som gör 252 starter.
     
     Två guld redan på fredagen
     De första dagarna inleddes starkt för de svenska deltagarna och bland annat tog Spårvägens Lion Martinez på fredagskvällen ett överlägset guld på 100m i M40-klassen.
     - Det var ett ok lopp. Regnigt och mycket motvind så jag sprang mer säkert än max och slog av lite då jag inte var hotad efter halva loppet, sa Lion Martinez efteråt.
     - Men som sagt, det var helt ok och jag är mycket nöjd med guld!
     Segertiden för Martinez blev 11.18 i -2.4, en rejäl bit framför silvermedaljören, tysken Jochen Gippert, som gick i mål på 11.43.
     Ytterligare en guldmedaljör från fredagen var Turebergs Ulla Karnebäck som segrade i sjukampen K65 med 4.860p.
     - Det var lite oväntat att jag skulle ta guld, sa Ulla Karnebäck. Men väldigt roligt förstås. Löpgrenarna gick bra, dem vann jag alla tre. Längden och höjden gick ok och spjutet dåligt, som vanligt, sammanfattade hon.
     Ulla Karnebäck låg på silverplats ända fram till sista grenen, 800m som hon vann överlägset och på så sätt säkrade guldet.
     - Det var en sämre poäng än när jag vann silver på VVM i Malaga förra året men så var det också tuffare väder här, fram för allt under dag två, tillade hon.
     
     Mästerskapet pågår fram till den 15 september, läs mer om mästerskapet här och se startlistor och resultat här.
     /Jenny Åkervall, Hillevi Thor